×
Dárek k objednávce!
Ke každému nákupu od 1.500 Kč od nás dostanete zubní pastu SUDANTA jako dárek a navíc při nákupu od 2.000 Kč doprava zdarma.

Přínos ájurvédských bylin pro vaši imunitu

Lidé vždy hledají způsoby, jak dodržovat zdravý životní styl, a jedním ze způsobů, jak zabránit náporu nemocí a infekcí, je posílení imunitního systému. Neustálé užívání alopatických léků a dalších léčebných postupů však může být nákladné, a proto se milovníci zdraví vydávají na lov lepší alternativy: ájurvédské medicíny.


Jedná se o tradiční indickou medicínu, která dokáže posílit vaši imunitu a udržet nemoci na uzdě pomocí směsi dostupných bylin a doplňků stravy, jako je ashwagandha, kardamom, kořen kurkumy, neem, tulsi svatá bazalka, guduchi nebo něco tak známého jako česnek.


S ohledem na to ájurvéda funguje tak, že udržuje vaše tělo a mysl v rovnováze, aniž byste se museli spoléhat na některé léky na předpis - od narovnání tělesné skladby, zlepšení metabolismu a trávení, léčby autoimunitních stavů a dalších. Zařazením ájurvédy do svého jídelníčku můžete dosáhnout následujících zdravotních zlepšení:


Přínos č. 1: Dosáhněte zdravé pokožky a vlasů


Guruové krásy neustále mění své postupy péče o vlasy a pleť, protože různé produkty, jako jsou šampony, gely, krémy, séra, hydratační krémy a klinické kúry, mohou často působit jako trefa do černého.


Investice do těchto produktů a procedur může být také drahá, a to dokonce bez záruky, proto lidé přechází na ájurvédskou medicínu, protože její použití jako doplněk stravy a cvičení může mít zásadní vliv na zvýšení lesku vaší pleti a vlasů.


Zaměříte-li se na zavedení potravin s vysokým obsahem antioxidantů, bylin, čajů, zeleniny a bílkovin do svého denního režimu, můžete přirozenou cestou dosáhnout zdravého vzhledu, aniž byste si vypálili díru do peněženky.


Přínos č. 2: Podpora snižování a udržování hmotnosti


Používání ájurvédských bylin a procedur je udržitelnější a dostupnější úpravou, která může pomoci podpořit vaše cíle v oblasti kondice a hubnutí. Cílem ájurvédy není změnit váš životní styl soustředěním se na váhu; primárním cílem je spíše pomoci vám správně se stravovat a umožnit vašemu tělu zbavit se přebytečného tělesného tuku dodržováním správných stravovacích návyků.


Samozřejmě je ve vašem nejlepším zájmu poradit se nejprve s profesionálním odborníkem na výživu, abyste mohli hlouběji porozumět tomu, co vaše tělo potřebuje. To vám pomůže určit váš typ dóši pro vytvoření nejlepšího a vyváženého stravovacího plánu podle vašich potřeb.


Přínos č. 3: Pomáhá snižovat krevní tlak, cholesterol a další příznaky nemocí


Ájurvédská medicína se skládá ze zdravé směsi léčivých bylin, vitamínů, minerálů a bílkovin, které pomáhají v boji proti různým nemocem. Podávání optimálního množství ájurvédské stravy může přispět ke snížení hromadění plaku, což znamená tvorbu cholesterolu a tuků podél vnitřní výstelky tepen.


Dodržováním zdravé stravy založené na ájurvédských koncepcích můžete zmírnit onemocnění, snížit krevní tlak a pomoci si žít život bez rizika poruch souvisejících s imunitou.


Závěrem: ájurvédská medicína může zlepšit vaše zdraví a každodenní život


Cílem ájurvédské medicíny je pomoci lidem udržet si aktivní a zdravý životní styl pomocí účinných domácích prostředků a vyvážených stravovacích plánů. Harmonizuje s moderní medicínou, protože umožňuje lidem posílit jejich imunitní systém, aniž by se museli spoléhat na léky. Zaměřuje se spíše na preventivní opatření než na léčbu.


Pokud se chcete do ájurvédy ponořit ještě víc, doporučujeme osobní konzultaci s ájurvédský specialistou.

Cookies
Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.