Zdraví

Zdraví skrze ájurvédu: Energie, rovnováha a životní síla

Ájurvéda, tisíce let stará indická medicínská tradice, vnímá zdraví jako harmonii mezi tělem, myslí a duší. V tomto holistickém pohledu není zdraví pouhá absence nemoci, ale stav úplného fyzického, mentálního a duchovního blaha. Ájurvéda vychází z principu dosh, což jsou tři základní životní energie, které ovlivňují naše funkce a charakteristiku. Udržování těchto energií v rovnováze je klíčem k dobrému zdraví. Ájurvéda tak nabízí řadu terapií, stravovacích doporučení a životních návyků, které nás vedou k dosažení a udržení této rovnováhy, a tím k plnému zdraví.

4 způsoby, jak posílit imunitu pomocí ájurvédy

4 způsoby, jak posílit imunitu pomocí ájurvédy

Předpokládá se, že lidé se rodí se slabým základním imunitním systémem. Díky neustálé interakci s mikroby v našich střevech a v prostředí se naučíme bojovat proti novým mikrobům - to nakonec imunitní systém posílí.

Tři hlavní role vody v ájurvédském životním stylu

Tři hlavní role vody v ájurvédském životním stylu

Voda je projevem vědomí, a ať už ji pijete, nebo se v ní koupete, je důležitou součástí ájurvédského životního stylu.  Základní starobylé principy ájurvédy uvádějí, že způsob pití vody ovlivňuje vaše zdraví stejně významně jako její množství.

Ponořte se do zdraví vašich střev

Ponořte se do zdraví vašich střev

Symfonie, která zní v našich břichách, nám našeptává zásadní pravdu: zdraví našich střev je základem naší celkové pohody. Co se však kromě občasného bručení skutečně skrývá pod povrchem tohoto tajemného ekosystému? Vydejme se na cestu do pulzujícího světa střevního zdraví, odhalme jeho tajemství a odhalme jeho hluboký vliv na náš život.

Přínos ájurvédských bylin pro vaši imunitu

Přínos ájurvédských bylin pro vaši imunitu

Ájurvéda, tradiční indická léčebná praxe, poskytuje přírodní cestu ke zlepšení imunity a celkového zdraví pomocí bylin a doplňků jako ašvaganda nebo kořen kurkumy. Tento článek zkoumá její klíčové výhody, včetně podpory zdravé pokožky a vlasů, hubnutí a snižování krevního tlaku