Alergie

Alergie a ájurvéda: holistický pohled ájurvédy na alergie

Alergie v moderním světě neustále rostou a ovlivňují naši kvalitu života. Zatímco západní medicína nabízí různé léčebné metody, ájurvéda nabízí hluboké pochopení příčin alergií a jejich přirozené léčby. Tato dávná indická věda se zaměřuje na dosažení tělesné a duševní rovnováhy a harmonie mezi člověkem a jeho okolím. Zde se podíváme na to, jak ájurvéda může pomoci v diagnostice, prevenci a léčbě alergií, včetně využití bylinek a potravin pro posílení imunitního systému a zmírnění symptomy. Ájurvéda nabízí přirozený a holistický pohled na alergie a cesty k jejich řešení.

Ponořte se do zdraví vašich střev

Ponořte se do zdraví vašich střev

Symfonie, která zní v našich břichách, nám našeptává zásadní pravdu: zdraví našich střev je základem naší celkové pohody. Co se však kromě občasného bručení skutečně skrývá pod povrchem tohoto tajemného ekosystému? Vydejme se na cestu do pulzujícího světa střevního zdraví, odhalme jeho tajemství a odhalme jeho hluboký vliv na náš život.

Jarní alergie? S ájurvédou žádný problém!

Jarní alergie? S ájurvédou žádný problém!

Mnoho lidí s alergiemi pociťuje příznaky v plné síle: ucpaný nos, neschopnost pořádně dýchat, kýchání, kašel, šimrání v krku a mnoho dalších nepříjemných pocitů. Užívání léků může pomoci, ale často slýcháme o lidech, kteří se potýkají s vedlejšími účinky léků na alergii. Pokud patříte mezi ně, čtěte dále, máme pro vás několik ájurvédských doporučení, jak se s alergií vypořádat.