O ájurvédě

Ájurvéda: Tisíce let moudrosti a léčby

Ájurvéda, což v překladu znamená "věda o životě", je dávný indický léčebný systém, který v sobě zahrnuje fyzické, mentální a duchovní aspekty lidské existence. Její kořeny sahají tisíce let zpět a i dnes je považována za jednu z nejúčinnějších a nejkomplexnějších tradičních léčebných metod na světě. Ájurvéda nepřistupuje k nemocem a zdraví pouze jako k biologickým stavům, ale vidí je v kontextu celkového životního stylu, stravy, denních rutin a duševního stavu jedince. Klade důraz na prevenci, léčbu příčin nemocí a na dosažení dlouhověkosti a kvalitního života.

Přínos ájurvédských bylin pro vaši imunitu

Přínos ájurvédských bylin pro vaši imunitu

Ájurvéda, tradiční indická léčebná praxe, poskytuje přírodní cestu ke zlepšení imunity a celkového zdraví pomocí bylin a doplňků jako ašvaganda nebo kořen kurkumy. Tento článek zkoumá její klíčové výhody, včetně podpory zdravé pokožky a vlasů, hubnutí a snižování krevního tlaku

Ájurvédská rutina pro váš den

Ájurvédská rutina pro váš den

Ájurvéda věří, že rutina je disciplínou pro tělo i mysl, která posiluje imunitu a očišťuje tělo od odpadních látek. Pomocí jednoduchých zdravých rutinních postupů lze očistit tělo i mysl, vyrovnat dóši, posílit imunitu a začít den osvěžujícím a omlazujícím způsobem.

Buďte zdraví s ájurvédou

Buďte zdraví s ájurvédou

Ájurvéda neboli věda o životě je v překladu ze sanskrtu starobylá věda o zdraví a léčení. Tvrdí, že vše ve vesmíru se skládá z pěti prvků, a to: - prostoru, vzduchu, ohně, vody a země. Ájurvéda pracuje na principech těchto pěti základních prvků a vysvětluje, jak je důležité udržovat tyto prvky v rovnováze pro zdravé tělo a mysl.

Ájurvéda, stručný průvodce

Ájurvéda, stručný průvodce

Slovo ájurvéda zní povědomě, ale dokázali byste ho skutečně definovat? Rezonuje s "holistický", "zdravý", "přírodní", "homeopatický", ale co doopravdy znamená?