Péče o tělo

Tělesná harmonie skrze moudrost ájurvédy

Ájurvéda, starověká indická věda o životě, nabízí komplexní pohled na péči o tělo, který sahá daleko za povrchní estetiku. Pro ájurvédu je tělo chrámem, kde ducha a hmoty se spojují, a jako takové si zaslouží hlubokou úctu a péči. Základním principem je dosažení rovnováhy mezi tělesnými funkcemi a životními energiemi, známými jako doshy. Ať už jde o denní rituály, stravu, masáže nebo detoxikační terapie, ájurvéda zdůrazňuje holistický přístup, kde zdraví kůže, vlasů a celkového tělesného zdraví je odrazem vnitřní rovnováhy a harmonie. Takto nabízí návody, jak udržovat tělo v optimálním stavu, nejen z vnějšku, ale i z hlediska vnitřní vitality a pohody.

Ponořte se do zdraví vašich střev

Ponořte se do zdraví vašich střev

Symfonie, která zní v našich břichách, nám našeptává zásadní pravdu: zdraví našich střev je základem naší celkové pohody. Co se však kromě občasného bručení skutečně skrývá pod povrchem tohoto tajemného ekosystému? Vydejme se na cestu do pulzujícího světa střevního zdraví, odhalme jeho tajemství a odhalme jeho hluboký vliv na náš život.

Přínos ájurvédských bylin pro vaši imunitu

Přínos ájurvédských bylin pro vaši imunitu

Ájurvéda, tradiční indická léčebná praxe, poskytuje přírodní cestu ke zlepšení imunity a celkového zdraví pomocí bylin a doplňků jako ašvaganda nebo kořen kurkumy. Tento článek zkoumá její klíčové výhody, včetně podpory zdravé pokožky a vlasů, hubnutí a snižování krevního tlaku

Zdravý mozek, zdravý život

Zdravý mozek, zdravý život

Důležitým ukazatelem vašeho zdraví je bystrý intelekt, soustředěná mysl, jasnost myšlení a lehkost bytí. V ájurvédě hrají ve fungování mozku roli všechny tři dóši neboli bioelementy.

Ájurvédská rutina pro váš den

Ájurvédská rutina pro váš den

Ájurvéda věří, že rutina je disciplínou pro tělo i mysl, která posiluje imunitu a očišťuje tělo od odpadních látek. Pomocí jednoduchých zdravých rutinních postupů lze očistit tělo i mysl, vyrovnat dóši, posílit imunitu a začít den osvěžujícím a omlazujícím způsobem.